Krajské kolo Závodu vlčat a světlušek

Krajské kolo Závodu Vlčat a Světlušek, které proběhlo o 2. červnovém víkendu na tábořišti v malebném údolí říčky Mohelky, bylo zarámováno do příběhu keltského tajemství, protože tábořišti dalo jméno nedalekého kopce – Klamorna, kde dle archeologů bylo keltské opevnění, dodnes patrné v terénu. Proto závod uvedli 2 druidové a jejich příběh o ztraceném poselství, které měli za úkol účastníci vedle plnění soutěžních úkolů vyřešit. Příběh hlavně chlapeckou část zaujal, za tmy skládali hlavolam a nakonec se v neděli dozvěděli, jaké tajemství si druid vzal na věčnost…

Akce byla úspěšná díky pěknému počasí po celou dobu a především díky pečlivé organizaci a nepodcenění počtu skautů na stanovištích a v technickém zajištění soutěže. Táborák se zpěvy, tanci a scénkami byl povedenou seznamkou jak vedoucích oddílů, tak i účastníků. Je třeba se potkávat i jinak než na KRJ. Bohužel se díky striktním pravidlům pro skautské soutěže nemohly soutěže v závodním nasazení zapojit 3 hlídky, protože jim nedorazili ani náhradníci. Stálo by za zvážení, jak toto pravidlo upravit, protože jsou tím vlastně potrestány děti, která na závod dorazily! Jako důležité pro úspěch akce zpětně vidíme finanční podporu, která nám dala finanční klid a jistotou. Věděli jsme, že nemusíme na akci extrémně až kontraproduktivně šetřit a požadovat od účastníků asociálně vysoké startovné. Podpora nám mj. umožnila objednat a dovézt hotové jídlo místo vaření 130 porcí na místě. To nám dalo dostatečný čas a klid pro přípravu soutěže bez stresu s vařením v polních podmínkách. Nakonec i cena za hotové jídlo nebyla dramatická.

Akce se účastnilo 72 soutěžících ve 14 hlídkách. Hlídky doprovázelo celkem 23 starších skautů. Na stanovištích bylo celkem 26 skautů a skautek a o technické zázemí se staralo 9 starších skautských vedoucích. Celkem se akce účastnilo 130 skautů a skautek.

Krajská rada moc děkuje pořádajícímu týmu střediska Šurean za skvělou přípravu kvalitní akce a věří, že si ji všichni účastníci náležitě užili. Snad už nás nepotká žádné odkládání závodů a v příštím roce se budeme těšit na Svojsíkův závod.