Liberecký kraj v Náčelnictvu od října zastupuje Jan Berki (Hubert)

Náš skautský kraj má stejně jako ostatní kraje svého zástupce v Náčelnictvu Junáka – českého skauta. V této pozici tzv. krajánka nás od roku 2010 zastupoval bratr Kryštof Pilnáček (Kryšot). Ten však letos požádal o uvolnění z této funkce, neboť více jak 6 let v nejvyšším soustavně pracujícím orgánu naší organizace je velmi náročné a Kryšot pro náš kraj v Náčelnictvu odvedl opravdu velký kus práce.

Na základě této žádosti jsme začali usilovně hledat možného nového krajánka a jsem moc rád, že se nám podařilo domluvit s bratrem Janem Berkim (Hubertem), který je součástí krajského zpravodajského týmu a v minulosti už náš kraj také v Náčelnictvu reprezentoval. Toto rozhodnutí podpořila i Krajská rada, která schválila usnesením, které jmenování nového krajánka potvrdilo.

USNESENÍ: Krajská rada skautského Libereckého kraje na návrh předsedy KRJ br. Peřiny (Jerryho) schvaluje jmenování br. Jana Berkiho (Huberta) do funkce zástupce Libereckého kraje v Náčelnictvu a to s účinností od 20. října 2016.
(pro: 12, proti: 0, zdržel se: 1)

Díky tomu již od tohoto víkendu zastupuje skautský Liberecký kraj v Náčelnictvu bratr Hubert. Přejeme mu mnoho úspěchů v této náročné práci. A bratru Kryšotovi velmi děkujeme za mnoho skvělých let, které nás v Náčelnictvu kvalitně zastupoval.

Ondřej Peřina (Jerry)
předseda krajské rady