Betlémské světlo v našem kraji

Opět po roce rozzáří světlo až z Betléma Liberecký kraj. Ti, kteří chtějí ve svých domovech rozžehnout světlo naděje, lásky a klidu, mají možnost na mnoha místech v Libereckém kraji.

V sobotu 14. prosince převzali ve Vídni skautský plamínek skauti z celé Evropy a o týden později, v sobotu 21. prosince, se bude šířit po celé České republice. Dojede i do Libereckého kraje, a to rychlíkem R 1370. V Liberci na hlavním vlakovém nádraží bude v 13.56. Můžete si ho vyzvednout přímo tam, případně využijte místa, na kterých skauti rozdávají Betlémské světlo v předštědrovečerním čase.

Těšíme se, že tento symbol míru rozzáří i Vaši domácnost!

Více informací o Betlémském světle a jeho rozvozu po České republice najdete na www.betlemskesvetlo.cz

Místa k vyzvednutí světla v Libereckém kraji

ČESKÁ LÍPA

21. prosince od 14 do 18 – Skautský dům v Moskevské ulici

22. prosince od 8 do 12 – Skautský dům v Moskevské ulici

22. prosince od 11 do 16:30 – náměstí T. G. Masaryka – kromě Betlémského světla budou skauti rozdávat skautskou vánoční polévku a pro příchozí, kteří by neměli svou lucerničku či svíčku, bude možnost v tvořivé dílničce si takovou vyrobit.

ČESKÝ DUB

24.prosince – 13:30 – 15:00 – radnice

DOKSY

21. prosince – skauti vyzvednou světýlko přímo na nádraží v 11:15 a následně budou do 13 hodin na náměstí v Doksech, je možné světýlko vyzvednout i v místní kavárně

HODKOVICE NAD MOHELKOU

24. prosince – 14:00 – 15:30 – radnice

JABLONEC NAD NISOU

22. prosince při mši v kostele na Horním náměstí v Jablonci

23. prosince od 9:00 do 17:00 také v kostele na Horním náměstí v Jablonci

JILEMNICE

23. prosince od 8.30 do 12.00 hod. na Masarykově náměstí, doprovodný program – živý betlém, světlo bude i v kostele sv. Vavřince v Jilemnici po Půlnoční mši svaté.

LIBEREC

Skauti vyzvednou Betlémské světlo a rozdistribuují ho do kostelů. Zde bude k dostání dle možností jednotlivých farností.

kostel sv. Antonína Paduánského v Ruprechticích

kostel sv. Jana Křtitele v Rochlicích

kostel sv. Antonína Velikého v centru

kaple Vzkříšení ve Vratislavicích nad Nisou

MALÁ SKÁLA

23. prosince od 19 do 20 u betléma

NOVÝ BOR

22. prosince od 14 do 17 hodin před kostelem Nanebevzetí Panny Marie na náměstí Míru

SEMILY

24. prosince od 9 do 11 hodin v Semilech – Skautská klubovna, knihkupectví Křižovatka, knihkupectví Kosmas, sbor dr. K. Farského, Státní okresní archiv Semily

TURNOV

23. prosince od 17 hodin náměstí Českého ráje – živý betlém, vánoční vystoupení skautského sboru, předání výtěžku ze sbírky Pro dobrou věc