V Sedmihorkách proběhl již 4. ročník krajského roverského setkání MEETRO

Přes 60 roverů a rangers z celého Libereckého kraje se v pátek 6. 10  sjelo do Sedmihorek u Turnova. Konal se zde totiž již 4. ročník roverského setkání Meetro. V prostředí turistického kempu účastníci prožili víkend plný zábavy, získali nové vědomosti a nová přátelství.

Celý víkend probíhal v rámci symbolického rámce 4 roční období. Roveři a rangers prošli postupně všemi ročními obdobími a svojí aktivitou pomohli zastavit zrychlený běh času. Během akce barvili vajíčka, oslavovali začátek nového roku nebo třeba pouštěli lodičky.

Nedílnou součástí programu byly také 4Programy, které si účastníci volili dle svých preferencí. Dozvěděli se například informace o roveringu v kraji, naučili se pracovat se skautským vizuálním stylem, poslechli si zajímavé vyprávění o historii skautingu v našem kraji nebo si vyrobili barefoot sandály.

Ačkoliv počasí bylo dost proměnlivé, nikdo se jím nenechal vyvést z míry a během celého víkendu panovala výborná atmosféra.

Meetro je tradiční setkání roverů a rangers z Libereckého kraje a koná se přibližně jednou za 1,5 roku. Příští ročník se tedy uskuteční na jaře 2019.