Hledá se roverský zpravodaj!

Jak si mnozí z vás všimli, tak se již delší čas nekonají žádné roverské akce pořádané skautským krajem. Důvodem je, že já (Milan „Sova“ Lochovský) nemám dostatek sil a času na přípravu těchto akcí, a tak jsem se rozhodl z této funkce odstoupit a přenechat ji někomu novému. Každopádně by byla škoda, aby tento stav trval delší dobu, a tak je třeba tuto situaci vyřešit.

Co to obnáší?

Pokud sám o funkci přemýšlíš, bude tě určitě zajímat co taková funkce obnáší. Nejideálnější je přečíst si článek na křižovatce Uvítací balíček pro zpravodaje R&R, který obsahuje většinu informací, které tě budou zajímat. Hlavně doporučuji prostudovat Průvodce roverského zpravodaje.

Další možností je mi napsat na mail sova@skaut.cz či mi napsat zprávu na Facebooku. Velice rád na jakýkoliv tvůj dotaz odpovím!

Z pohledu Libereckého kraje je několik daných věcí, které by zpravodaj měl dělat:

  • Snažit se získávat a shromažďovat informace o roveringu v kraji
  • Být nápomocen rovenským kmenům a jednotlivcům
  • Spravovat FB stránku Roveři a rangers Libereckého kraje
  • Příprava a realizace krajského roverského setkání Meetro (přibližně každých 1,5 roku)
  • V mezidobí mezi Meetry připravit ideálně 2 až 3 regionální roverské akce (RRA)

Kdo neprožil jednotlivé akce, tak Meetro je setkání roverů a rangers Libereckého kraje, kde je primárním úkolem setkání roverů z různých koutů kraje. Jedná se o víkendovou akci a průměrný počet účastníků je kolem 80 osob. Samotný víkend byl vždy rozdělen na bloky programů, kterých se účastnilo maximálně 20 účastníků. A během víkendu proběhla velká hra, kde se zapojili všichni účastníci. Krajský zpravodaj pro rovery a rangers za tuto akci odpovídá, ale samozřejmě na její přípravě pracuje celý tým, který si sestaví + také pomáhá krajský zpravodajský tým a zázemí, které jako skautský kraj máme.

Regionální roverské akce jsou víkendové akce menšího charakteru ideálně tématicky zaměřené, které byly omezeny většinou na 20-30 lidí (podle ubytování) a obvykle se jich účastnilo k 20 roverů a rangers. Není potřeba aby je celé vymýšlel roverský zpravodaj, spíše správně motivovat skupinu roverů, kteří chtějí něco dělat a pomohl jim v přípravě.

Nevím jestli to zvládnu…

Malé uklidnění určitě pro tebe může být, že sám nemám v plánu se vypařit a nechat nového zpravodaje na holičkách. Rád bych byl nápomocen a minimálně jsem ochoten předat zkušenosti a poradit. Ona i samotná možnost mít si s někým o věcech promluvit je velké pozitivum. Každopádně když to nezkusíš, tak nevíš jestli to zvládneš. 😉

Určitě nikdo nechce, aby rovering v Libereckém kraji upadal, a tak věřím, že se brzy najde za mne náhrada. 🙂 A pokud zatím nevíte, tak se zapojte do plánování dalšího „ročapůlníku“ Meetra a třeba to bude ten impulz, který vám v rozhodování pomůže!

Zajímá tě to nebo víš o někom jiném?

Tak neváhej a napiš nám třeba e-mailem na info@skautlib.cz.

1 komentář u „Hledá se roverský zpravodaj!“

Komentáře nejsou povoleny.