Pojeďte na Helpdesk 2017! Akce pro vedení a týmy středisek bude na konci května ve Slaném.

Jak lépe na vedení střediska? Co pomůže členům a členkám střediskové rady i střediskovým zpravodajům? To zjistíte na Helpdesku 2017, který jako republiková vzdělávací akce se zaměřením na PERSONALISTIKU, PODPORU VÝCHOVY a ŘÍZENÍ A PLÁNOVÁNÍ proběhne ve Slaném o víkendu 26. až 28. května 2017. Přihlašování na akci probíhá na webu helpdesk.skauting.cz už nyní! Pokud pojede z jednoho střediska více osob, můžete se přihlásit do jako účastník s týmovou slevou a získáte tak příjemnou slevu na účastnickém poplatku. Neváhejte a přihlaste se! (nejpozději do 4.4.2017 nebo do vyčerpání kapacity akce)

Vedení kraje akce doporučuje všem ve vedení středisek, střediskovým zpravodajům i dalším aktivním činovníkům středisek.

Všechny informace o akci i přihlašování najdete na web stránkách:

helpdesk.skauting.cz

 

Více informací o akci

Helpdesk je celostátní akce určená pro vedení středisek, okresů i krajů, pro výchovné zpravodaje a další činovníky z rad. Letos se koná v termínu 26. – 28. května v Gymnáziu Václava Beneše Třebízského ve Slaném. Jejím cílem je nabídnout znalosti, dovednosti, zprostředkovat vzájemnou výměnu zkušeností či setkání s inspirativními lidmi a podpořit tak kvalitu činnosti na jednotkách, ale taky radost z odváděné práce na straně činovnic a činovníků. Helpdesk se koná jednou za dva roky. Letos více než jindy je Helpdesk skvělou příležitostí pro čerstvé týmy ve vedení jednotek po období sněmů. Přijeďte společně pojmenovat či rovnou přemýšlet o řešení výzev, které právě vaše středisko, okres či kraj v tomto období má.

V letošním programu půjdeme v jednotlivých tématech více do hloubky. Nabídneme vám programy související s řízením jednotky, personalistikou, mezilidskými vztahy, koncepčním myšlením a plánováním, podporou výchovné činnosti v oddílech, ale také řadu témat zaměřených na osobní rozvoj jednotlivce. V pátek večer budeš mít možnost seznámit se společně s ostatními účastníky, lektory a organizátory na tanečním večeru. Chystáme pro vás totiž děkovací ples. Bližší informace k programu a k průběhu jednotlivých dní najdeš pod záložkou Program.

Přihlašování on-line: do 4. 4. 2017

Pro nejnovější informace doporučujeme sledovat také facebookové stránky akce.

Více o programu

Pátek

V pátek od 17:30 hodin budou probíhat registrace a ubytování v Gymnáziu Václava Beneše Třebízského ve Slaném. Od 19ti hodin budeš mít možnost seznámit se společně s ostatními účastníky, lektory a organizátory na plese. Kromě tance se můžeš těšit na inspiraci ze skautských středisek, okresů i krajů po celé republice.

Sobota

V sobotu můžete vybírat z celkem osmi programových bloků v rámci kategorií Personalistika, Podpora výchovy a Řízení a plánování. Jejich podrobnější popis najdeš na webu Helpdesku a hlásit se na ně můžeš přímo na stránce akce po uhrazení poplatku.

blok Personalistika

Budování nového týmu
Podpora a rozvoj týmu
Předávání funkcí

blok Podpora výchovy

Nástroje podpory výchovy
Podpora výchovy: budování důvěry

blok Řízení a plánování

Řízení financí
Strategické plánování
Tým a komunikace

Ve vybraném bloku ve skupině s cca 20ti účastníky a dvěma lektory postupně absolvuješ 4 na sebe navazující části programu. Můžeš se proto těšit na intenzivní práci se spoustou praktických přesahů. Pokud vás vyráží více z jedné jednotky, doporučujeme zvážit, zda intenzivní program absolvovat společně. Chcete-li se zaměřit na jedno téma, můžete tak zvýšit šanci na aplikaci získaných poznatků do praxe vaší jednotky. Pokud každý z vás absolvuje jiný blok, budete mít možnost propojit vaše poznatky v rámci sobotního večerního programu. Obě varianty mají svá pro i proti a je dobré, abyste si v týmu ujasnili, s čím je pro vás důležité z HelpDesku odjíždět. Sobotní večer bude věnovaný diskusím nad zajímavými tématy, diskusím s odborníky a diskusím týmů vašich jednotek. Na možnost výběru sobotních večerních programů budete upozorněni e-mailem v průběhu měsíce dubna.

Neděle

Nedělní program bude zaměřen na osobní rozvoj. Čekají tě prakticky zaměřené 2,5 hodinové workshopy ve skupinkách po cca 15ti účastnících. Těšit se můžeš na témata, která ti pomohou lépe se poznat, získat novou a zajímavou perspektivu a naučit se vědomě pracovat na svých snech a cílech. Na možnost výběru nedělních seberozvojových programů budete upozorněni emailem v průběhu měsíce dubna. Program HelpDesku bude ukončen společným nedělním obědem ve 12:30.

Tým akce

Helpdesk 2017 pro vás připravuje skvělý tým ze Slaného v čele s Ninou Beznoskovou (Béza). O programovou nabídku se starají např. Ludmila Hobzová (Lída) – šéfka persoodboru, Lucie Růžičková (Štěnice) – koordinátorka vzdělávání hospodářsko-organizačních činovníků, Barbora Tichavová (Rozárka) – zpravodajka VRJ pro dospělé a vzdělávání, Tomáš Obdržálek (Vrt) – dlouholetý vzdělavatel a inovátor, Šárka Chocová – lektorka manažerských dovedností a zástupkyně vedoucí střediska, Renata Farkašová (Renča) – instruktorka VLK Ursus a jedna z autorek vůdcovského handbooku, Michal Bureš (Bumerang) – koordinátor výchovných zpravodajů a mnozí další.