Skautek a skautů je v Libereckém kraji opět více!

Každoroční registrace skautských středisek a hlavně členek a členů je pro rok 2017 již v Libereckém kraji dokončena. Jsme potěšeni, že i v letošním roce vzrostla členská základna, a tak je skautek a skautů v našem kraji již téměř 2,5 tisíce!

V Libereckém kraji působí 19 skautských středisek a přístavů, které dohromady sdružují téměř stovku oddílů. Podíváme-li se na to podrobněji, pak jde o 67 oddílů mladších členů (oddíly pro děti ve věku od cca 5 let až do 15 či 18 let), 11 roverských kmenů (oddíly čistě pro mládež ve věku 15 až 26 let), 2 rodinné kluby (oddíly specializující se na činnost rodičů a jejich nejmenších dětí do 6 let) a 17 klubů dospělých (oddíly pro čistě dospělé členy, kteří kromě práce u dětských oddílů chtějí rozvíjet ještě i svou skautskou činnost pro dospělé).

Celkem je v našem kraji v roce 2017 registrováno 2485 skautek a skautů (proti roku 2016 nárůst o dalších 74 osob). Z toho je 1615 dětí do 18 let věku.

Registrace 2017 - počty členů a jednotek v Libereckém kraji (staženo 472× )

 

Skautské oddíly působí v našem kraji ve více jak 20 městech a obcích, a tak na skautskou klubovnu můžete narazit nejen v krajském Liberci a všech okresních městech, ale i na mnoha dalších místech včetně malých obcí jako je i Chotyně či Tatobity.

Děkujeme všem vedoucím a stovkám dalších dobrovolníků, kteří se starají o činnost skautských oddílů a pomáhají skauting prožívat tisícovkám dětí i v našem kraji.

Chcete se přidat? Skautské oddíly jsou otevřené novým zájemcům po celý rok!

Hledáte-li nejbližší oddíl, můžete využít oficiální mapu kluboven a republikovém skautském webu www.skaut.cz/pridejte-se nebo nás můžete kontaktovat e-mailem info@skautlib.cz, abychom vám pomohli najít vhodný oddíl přímo v Libereckém kraji.