O víkendu se sejde krajská rada a také zástupci středisek z celého kraje

Stalo se již tradicí, že každý rok v listopadu probíhá výjezdní zasedání krajské rady skautského Libereckého kraje a na něj v neděli navazuje setkání vedení středisek z celého kraje. Letos toto setkání proběhne v období sněmů, a tak se potkají jak noví, tak zkušení vedoucí středisek.

A co že se bude probírat?

Krajskou radu čeká hodnocení své činnosti a to nejen za poslední rok, ale za celé volební období posledních tří let. Kromě toho se budou členové KRJ zabývat přípravou krajského volebního sněmu, který proběhne v lednu 2017 a také celkově budoucností skautského kraje a jeho dalšího rozvoje. V neposlední řadě využijí své setkání na krajské chatě Seleška i k diskuzi o jejím dalším rozvoji a možnosti pořízení pozemků patřících k areálu chaty.

Na setkání vedení středisek bude především prostor pro výměnu zkušeností, informování o dobrých projektech, ale i možnost vzájemně si pomoci v místech, kde se třeba tolik nedaří. Kromě toho se budeme bavit o probíhajících sněmech, jak naložit s předsněmovou diskuzí a jaká regionální témata by střediska na krajském sněmu chtěla řešit. V neposlední řadě snad setkání napoví, kdo bude kandidovat do krajské rady na další volební období.

Věříme, že setkání se zúčastní velká většina středisek (už nyní je potvrzena účast více jak poloviny středisek z kraje) a diskuze a výměna zkušeností pomůže dále rozvíjet a zlepšovat skauting v kraji.